Tens una terrassa de 20m2 i encara no l’has aprofitat? Moltes vegades ens passa que, tenim el projecte en ment, però no sabem per on començar. Si tens la sort de comptar amb aquest espai en el teu habitatge, no pots deixar passar l’oportunitat d’aprofitar al màxim aquest oasi que et comunica amb l’exterior. Per a nosaltres, és com una ampliació natural per a l’àrea social de casa teva. En Ésverd ens encanten les transformacions, per això hem pensat algunes idees maques que t’ajudaran a fer el gran pas.

Certament, viure a la ciutat sol ser sinònim de tenir menys espai a casa, vivim en àrees més justes, tant d’interior com d’exterior. Per tant, tenir una terrassa de 20m2 és un veritable tresor del qual pocs poden presumir. Si aquest és el teu cas, converteix-la en un refugi de pau i benestar, aquest lloc somiat on puguis recarregar les piles i fer una pausa de la vida atrafegada de la ciutat.

El potencial d’una terrassa de 20m2

No importa la forma que tingui el perímetre de la teva terrassa, sempre hi ha una manera de treure-li profit. Doncs sembla mentida el plus que pot aportar una terrassa amb caràcter a una llar amb tendència i estil.

Realment no has de fer una gran inversió, però sí cal tenir un pressupost destinat al projecte i per descomptat, mirar altres dissenys de dimensions similars, per a inspirar-te i adaptar les idees al teu estil més personal. Ara només cal que aportis un toc de disseny perquè aquesta àrea tan mundana es converteixi en el teu propi paradís.

Abans d’entrar en matèria, mira’t aquests senzills passos, que esperem que et serveixin de guia perquè puguis començar el més aviat possible:

Ordena i optimitza l’espai

Aquest primer pas ens ajudarà a veure tota aquesta sèrie d’errors que solem trobar en una terrassa, i que li donen aquest aire trist i abandonat. Una pèrgola deixada, un sòl descurat, plantes ornamentals a punt de morir, tests bruts o trastos i materials apilats…

Defineix en què voldràs convertir aquest espai

Un petit jardí de flors, una àrea per a fer barbacoes, una sala d’estar o lounge a l’aire lliure, un hort urbà, una zona amb jacuzzi per a relaxar-te…

No t’oblidis de buscar inspiració

Mira projectes d’altres terrasses o l’abans i el després d’algunes reformes. Una vegada hagis detectat el potencial del teu espai, fes-li una ullada a les idees que podràs adoptar per a aconseguir la terrassa dels teus somnis.

terrassa de 20m2 desaprofitada

Les millors idees per a transformar la teva terrassa

Existeixen infinitat d’idees per a transformar una terrassa. No és fàcil tenir una terrassa amb grans vistes de la ciutat o en primera línia de mar. Però això no vol dir que no puguis crear el teu propi paradís exterior.

Aquestes són algunes idees que hauràs de tenir en compte per a fer-ho realitat:

  • Analitza les teves vistes i el que t’envolta. Si no és especialment bonic, afegeix un toc de serenitat col·locant plantes altes, panells alts o mampares de fusta.
  • Selecciona la paleta de colors. Si busques equilibri i elegància, tria colors neutres, materials càlids, i mobles fàcils de combinar.
  • Mobles apropiats. Realment són clau en aquesta mena d’espais, dependrà d’altres aspectes, com el terra que triïs. Cerca materials de llarga durada com la fusta tractada o l’alumini.
  • Tria les plantes. Els tests alts i moderns aporten un toc natural. Aposta per plantes resistents al fred de l’hivern i el sol de l’estiu, però sense perdre el seu caràcter ornamental.
  • La il·luminació perfecta. La llum ens ajuda a crear estats d’ànim. Pots il·luminar diferents zones: terres, parets o columnes, el sostre, o punts específics que facin les teves nits més acollidores.
  • El sòl adequat. Tingues en compte l’estètica, però també la funcionalitat. Utilitza materials resistents al clima, com la fusta tecnològica per a una tarima espectacular, o una gespa artificial que no et caldrà regar.
  • Pèrgola o tendal. No tan sols protegeixen els teus mobles i la decoració de les inclemències del clima, sinó que també aporten ombra, major intimitat i un gran disseny i estil a la teva llar.
  • Dona-li un toc de personalitat. Pensa en aquells elements amb els quals t’identifiques i que li donin un sentit a la teva terrassa, una estufa de jardí, una petita font, o fins i tot un jacuzzi… no et limitis!

No perdis temps, posa fil a l’agulla i gaudeix del nou look de casa teva. Deixa’t ajudar per un professional del disseny de terrasses perquè aquest espai en desús es converteixi en un refugi únic i 100% personalitzat. El canvi et sorprendrà!