Després d’haver gaudit dels nostres espais exteriors durant tot l’estiu, al Setembre haurem de preparar els nostres espais exteriors per a la tardor. Seguidament us deixem alguns consells de què fer als vostres espais exteriors al Setembre.

1. Manteniment plantes de la terrassa al setembre

Aquest mes comencen a baixar les temperatures però no lo suficient com per descuidar-nos dels pugons, es possible que aquest mes encara n’hi hagin. Cal fer servir algun tractament preventiu per les fulles i els nous brots que apareguin aquest mes.

És el moment ideal per podar les plantes aromàtiques i així afavorir que brotin noves a la tardor creant un olor agradable al nostre espai exterior.

2. Preparació del jardí per la tardor

El primer que haurem de fer és treure les plantes típiques de primavera o d’estiu com les begònies, els geranis o les dàlies i començarem a plantar les flors de tardor com els pensaments, els hibiscs o els crisantems. També hem de començar a plantar arbustos com el llorer perquè floreixin la primavera vinent.

Reduirem el reg, no fa tanta calor i hem de procurar que les plantes no estiguin tan molles. També augmentarem les dosis d’adob, aquest adobament haurà de ser ric en potassa per enfortir les plantes de cara la tardor.

3. Bon moment per renovar el nostre hort

Aprofitarem al Setembre per plantar hortalisses com els espinacs, els raves i les cols. Si tenim carxofes podem fer esqueixos i replantar-les per la collita d’hivern. És l’hora de tenir més cura d’arbres com els tarongers.

4. Canvis en el reg de la gespa

Ara podem reduir el reg ja que hem de procurar que la gespa no arribi molla a la nit. Farem servir un abonament ric en potassa per a que aguanti millor l’hivern.

Després de l’estiu, poden haver clarianes o zones molt malmeses, és un bon moment de fer noves plantacions.