Amb l’arribada del bon temps gaudim més dels espais a l’aire lliure de la nostra llar: la terrassa i el jardí. Per poder-ho fer amb la tranquil·litat d’evitar picades de mosquits és molt recomanable fer-se amb plantes repel·lents d’aquests insectes.

Avui compartim amb vosaltres una selecció de tres plantes; són idònies per espantar als mosquits i, alhora, desprenen una agradable fragància. Aquestes plantes són la Citronella, l’Alfàbrega i el Gerani Llimona.

La Citronella

Aquesta planta és un dels repel·lents de mosquits naturals i desprèn una agradable fragància cítrica.

És una planta herbàcia perenne amb origen als països tropicals del sud-est d’Àsia.

La Citronella té un fàcil manteniment, és aconsellable que es situï en una zona assolellada ja que necessita de molta llum natural. El seu reg ha se ser regular.

Us recomanem que la podeu de tant en tant per controlar el seu creixement que pot arribar a fer un metre i mitjà d’alçada.

L’Alfàbrega

Aquesta planta aromàtica és un membre de la família de la menta i té moltes aplicacions culinàries. Potser no són tan conegudes les seves propietats per espantar als mosquits.

Procedeix de les regions tropicals de l’est, molt coneguda en l’Índia i països hindús on és considerada una planta sagrada.

L’Alfàbrega es pot plantar tant en tests com a la terra del jardí, requereix de molta llum solar i ser regada freqüentment. Quan se li deixa florir, les flors són de color violeta.

No precisa de molt espai per créixer, és aconsellable mantenir-la sempre abonada i tallar les seves flors per prevenir que no deixi de créixer.

El Gerani Llimona

Aquesta espècie es caracteritza per la forta olor a llimona que desprenen les seves fulles; a la primavera i l’estiu floreixen les seves boniques flors liles.

El Gerani Llimona és un altre gran repel·lent natural dels mosquits.

El Gerani llimona té un senzill manteniment, en els mesos calorosos es recomana regar-ho dues vegades a la setmana i a l’hivern requereix de poca aigua, una o dues vegades cada quinze dies. És recomanable situar-la a zones assolellades i airejades.