Amb l’arribada de l’estació amb més color, exposem certs consells per plantar durant la primavera.

Flors de primavera:

Existeixen una gran varietat de flors que alegraran i ompliran de colors els jardins i els espais exteriors. Aquestes flors de jardí són ideals per enriquir la teva llar. A més, totes elles són perfectes per plantar a la primavera.

plantar durant la primavera jacintsEl Jacint, el podem trobar en diversos colors: blanc, rosa i amb tonalitats blaves. És un tipus de planta que requereix d’abundant aigua, ha de mantenir-se sempre humida. La ubicació ideal per al jacint és en un lloc fresc i no massa lluminós. D’aquesta manera, la seva flor s’anirà obrint lentament i durarà més.

 

plantar durant la primavera lavandaLa Lavanda desprèn una particular olor i conté propietats relaxants. Sol associar-se sempre al color púrpura o al violeta blavós encara que les seves flors poden ser blanques blaves o roses. Des de fa anys, la lavanda s’ha utilitzat amb connotacions medicinals com alleujar l’ansietat o les nàusees.

 

plantar durant la primavera llirisEl Lliri, és una planta ideal per a les èpoques caloroses, ja que aguanta bé les altes temperatures i no necessita massa aigua. Existeix una gran varietat de colors, formes i grandàries. Les seves flors les podem trobar en color blanc, rosa, vermell, groc, morat, taronja i amb punts o ratlles.

 

plantar durant la primavera bromèlia

Una planta molt característica és la Bromèlia, ja que no requereix grans cures, són ideals per situar-les a l’interior de la llar. I poden créixer fins a un metre d’alçada. Les primeres flors no apareixen fins al cap de dos anys. És una planta molt resistent i la podem trobar la gran part de l’any.

Plantar en març:

És el moment idoni per plantar totes aquelles flors que es vulgui per fer lluir el jardí. Per això, fem menció de certes indicacions i recomanacions per plantar durant la primavera.
Si es disposa d’una terrassa, s’ha de substituir les flors actuals per les plantacions de primavera. Algunes de les plantes que es poden incloure son: les begònies, les petúnies, els agertaum, les tagetes…

Si el que s’esta buscant son plantes d’interior, recomanem els ficus, les philodendros, les falgueres, les dràcenes, els spatiphyllum y els bonsais. Pel amants dels horts urbans, es pot iniciar la sembra de patates, pèsols, pastanagues, la mongeta verda, cebes i espinacs…

Per més informació sobre el manteniment del teu jardí o espai exterior a la primavera, recomanem visitar aquest post.