Amb el bon temps tenim més ganes de gaudir de l’exterior i comencem a prendre consciencia de les nostres terrasses i jardins que, segurament, hem anat deixant durant l’hivern.

Una part molt important de les nostres terrasses i jardins és la decoració que hi posarem i el mobiliari que ens ajudarà a gaudir de les estones a l’aire lliure.

El mobiliari d’exterior ha de ser un mobiliari amb unes característiques especifiques que farà que aguanti les inclemències del temps. Hi ha de molts tipus, tot seguit repassarem algunes de les opcions més conegudes que ens ofereix el mercat.

Mobles de fibra sintètica

Es un dels materials més populars ja que tenen una molt bona relació qualitat preu. Imiten a la fibra natural però, normalment son d’un metall recobert de fibra sintètica.

Tenen molta resistència a qualsevol tipus d’inclemència climàtica ja sigui la pluja, l’aire, o el sol.

Tenen un manteniment de molt baix cost ja que només caldria treure el pols i amb aigua i una mica de sabó queden com el primer dia.

Mobles de fibra natural

Aquests tipus de mobles també s’utilitzen a l’interior oferint un ambient rústic a les nostres llars. No son una opció massa econòmica però, normalment son de molt bona qualitat.

No tenen una bona resistència climàtica ja que es fan malbé tant amb la pluja com amb l’excés de sol.

El manteniment es una mica enutjós ja que s’ha de treure el pols que es posa entre les fibres molt bé i després netejar amb aigua i sabó neutre. Han d’assecar-se bé ja que, si queden humits, poden fer-se malbé.

Mobles d’alumini

Aquest tipus de mobles, s’han posat molt de moda pel seu disseny. També perquè son lleugers i no s’oxiden. Normalment l’alumini es combina amb fibres sintètiques com el raten.

Tenen una bona resistència climàtica ja que l’alumini no s’oxida. Només cal tindre en compte si s’hi afegeixen complements tèxtils. El manteniment d’aquests mobles es molt senzill ja que només cal un drap humit amb una mica de sabó per a netejar-los.

Mobles d’acer i textilè

Aquest tipus de mobles son molt similars als d’alumini però es composen d’acer i textilè. Tot i que son mes pesats que els d’alumini, també son una bona opció per els exteriors ja que, normalment, son més econòmics.

Tenen una bona resistència climàtica com els mobles d’alumini. El seu manteniment es, també, molt similar. Caldria un drap humit amb sabó per fer-los nets.

Mobles de fusta

Mobles de pi:

Tot i que es una fusta tova, aguanta força el pas del temps.

El pi pot aguantar bé les inclemències del temps mentre s’hagi tractat amb vernissos i tints ecològics i hidròfugs. Un altre opció es vernissar-los amb vernissos per a fusta de vaixells.

Mobles de Teca:

La Teca, com totes les fustes tropicals son perfectes per exteriors per la seva duresa i resistència.

Amb el temps pot variar el seu color tornant-se d’una tonalitat mes aviat gris. Tot i així, el canvi de tonalitat es pot preveure tractant-los amb oli de teca.

El mes important a tindre en compte quan comprem mobles de Teca es verificar que la fusta es originària de plantacions sostenibles i controlades.

Val a dir que els mobles de fusta de Teca son mes cars però es consideren una molt bona inversió ja que, amb el manteniment adequat poden durar molts anys.

Mobles de plàstic

Definitivament els mobles de plàstic son la opció més econòmica que hi ha al mercat.

Tenen un manteniment força fàcil. Amb una mànega i aigua amb sabó quedaran perfectes.

Val a dir, que si es deixen al sol durant molt de temps el plàstic pot arribar a fer-se malbé.

Mobles de ferro forjat

El ferro forjat ha estat una opció per als mobles de jardí molt tradicional.

Son una mica més pesats que els d’acer i aconseguim un caire mes romàntic al nostre jardí.

Tot i que aguanten força les inclemències del temps haurem de repintar-los ja que la pintura anirà perdent la seva qualitat.