La majoria de plantes ajuden a purificar l’aire i eliminar la contaminació de l’ambient. Et facilitem el resum d’un estudi de la NASA amb un llistat de les plantes que funcionen millor per a tal propòsit. Són alegres, vistoses i donen a l’ambient una mica de color que sempre és agradable a la vista, a més a més, ajuden a purificar l’aire de l’entorn.

Segons l’estudi de la NASA, els contaminants més habituals en un ambient tancat que poden ser eliminats per plantes son el xilè, l’amoníac, el tricloroetilè, el formaldehid i el benzè. Es recomana combinar diferents plantes ja que cada espècie filtra diferents contaminants.

Les 5 plantes més recomanades per purificar l’aire:

1. Potus (Epipremnum aureum)

Aquesta planta és molt resistent i fàcil d’aconseguir i de cuidar. Per això la podem trobar a molts centres comercials, oficines i cases. S’ha de regar només quan la terra es troba seca. Absorbeix els contaminants xilè, formaldehid i benzè.

2. Espatifil / Flor de la pau / Vela del vent / Flor de mort (Spathiphyllum)

Sobreviu amb poca aigua i llum. Es una planta longeva que es desenvolupa en entorns de més de 18ºC. És preferible no col·locar-la a prop de corrents d’aire. Absorbeix els cinc contaminants analitzats.

3. Palmera de bambú / Palmera xinesa (Raphis excelsa)

Palmera asiàtica que elimina de l’aire el formaldehid, el xilè i l’amoníac, i pot arribar a mesurar3m d’alçada.

4. Llengua de sogra / Llengua de tigre / Sansevieries / Espasa de Sant Jordi (Sansevieria trifasciata)

Sobreviu en una gran varietat de condicions i temperatures (-5ºC a 40ºC). Per això s’utilitza molt en la decoració d’interiors. Ajuda a eliminar benzè, xilè, toluè, tricloroetilè i formaldehid.

5. Arbre del cautxú (Ficus robusta)

Necessita espai ja que pot créixer molt ràpid. Resisteix moltes malalties i ajuda a mantenir la humitat de l’aire. Elimina el formaldehid.

Consells per respirar menys contaminació

1. L’exercici físic: al gimnàs

Si vius en una ciutat, no realitzis exercici físic a l’aire lliure. Fes-lo al gimnàs o en un lloc indoor. Obrir els pulmons i accelerar la respiració en un entorn contaminat és contraproduent.

2. Apaga l’aire condicionat del teu cotxe

Conduint en una gran ciutat o amb trànsit dens: apaga l’aire condicionat. Els sistemes d’aire dels vehicles recullen l’aire de l’exterior (també el fum dels cotxes del voltant) i els introdueix dins del teu cotxe, concentrant-ne les substàncies nocives. Generant un aire més contaminat a l’interior que a l’exterior. Encara que tampoc es recomanable, es preferible baixar les finestretes.

3. Treu-li profit a les precipitacions

La pluja elimina la contaminació de l’aire i aquesta es torna molt més neta. Així que, per poc que puguis, surt a l’exterior quan plogui i aprofita per ventilar l’aire d’espais tancats.