L’entrada a un parc és l’accés a un espai natural dins de la ciutat. Els parcs i els jardins tenen un important paper; són els grans pulmons verds que transformen les ciutats enlloc realment habitables.

Barcelona compta amb una extensa xarxa de parcs i jardins que ha crescut de forma considerable al llarg del segle XX i XXI. Els parcs i jardins tenen un valor cultural, històric i artístic intrínsec que donen un extraordinari valor a la ciutat.

Selecció Jardins amb encant de Barcelona

A continuació us presentarem alguns del jardins amb més encant de la ciutat. Espais on es respira un ambient especial o que contenen peces d’art que formen part de la nostra historia.

1. Parc de Laberint d’Horta

Trobem una relíquia arquitectònica del segle XVIII, en el tranquil barri d’Horta, sent un dels jardins més antics que es conserven a Barcelona. S’inicia la seva construcció en 1794 amb un estil de jardí neoclàssic esglaonat en tres terrasses pel palau del Marquès de Llupià i d’Alfarràs. A mitjans del segle XIX, s’afegeixen elements dels jardins romàntics com ara bé places, grans arbres i una cascada, a més a més d’un canal d’aigua entre les terrasses.

El parc amaga una gran riquesa d’escultures, fonts, edificis i formes decoratives de vegetació que combina temàtiques i estils en un conjunt harmoniós i estimulant.

2. Jardins del Palau de Pedralbes

Es pot considerar el més senyorial de tots. El gran estanc de l’entrada principal marca una bifurcació de la qual neixen dos camins que descriuen una volta per cada costat dels jardins fins a trobar-se davant del palau. Tot i així compta amb una matriu simètrica de petits camins ombrius que connecten tot el jardí.

Tot i que els jardins compten amb tot de reclams únics, els més importants són: la font d’Hèrcules, obra de Gaudí; el Kolonihaven, d’Enric Miralles i Benedetta Tagliabue.

3. Jardí Botànic

Al barri de Montjuïc es troba el Jardí Botànic. Aquest jardí es divideix en 5 paisatges del món, cadascun amb la seva flora corresponent però tots ells de clima mediterrani. Permet al visitant comparar les semblances i les diferències entre les zones representades: Califòrnia, Sud-àfrica, Austràlia i el Mediterrani. Cada estació de l’any altera el mosaic de paisatges, des de l’aridesa estiuenca fins al despertar dels colors primaverencs.

4. Jardins de la Universitat

L’edifici històric de la Universitat de Barcelona conserva uns encantadors jardins dins del claustre de estil neomedieval. És un oasis enmig de la ciutat, on cada dia els estudiant poden gaudir d’aquest petit espai. Trobem al voltant de 80 especies diferents de plantes i dos estancs amb peixos i granotes.

5. L’hivernacle de Sants

En l’edifici industrial que antigament era una fabrica es troba un acollidor espai verd enmig de la ciutat. Una tenda especialitzada en jardineria on tot és llum que penetra per les claraboies i les plantes entre les antigues parets de totxo vermell. És un bon lloc on refugiar-se del soroll de la ciutat i desconnectar passejant per dins.