Avui us parlem d’un dels nostres últims projectes dut a terme aquesta primavera. El projecte va consistir en la instal·lació de reg automàtic i plantació de gespa amb tepes.

Aquest treball de jardineria és va realitzar al jardí d’una casa ubicada al Maresme, concretament a Caldes d’Estrac (Caldetes). Va tenir una durada d’una setmana.

A continuació, us fem una breu explicació del procediment pas per pas sobre el desenvolupament del treball de jardineria realitzat.

Fases d’ Instal·lació de Reg Automàtic i plantació de gespa amb tepes, pas a pas:

El primer pas de tots era preparar el terreny. Per això, vam començar passant el motocultor amb l’objectiu d’eliminar les restes vegetals existents al terra.

Un cop preparat el terra i netejat de tota resta de vegetació no desitjada, es va afegir terra nova per millorar l’estructura del terra.

preparació terreny per implantar nova gespa

 

Seguidament es va estudiar i dissenyar la millor estructura per redistribuir els difusors e instal·lar el reg automàtic. L’objectiu era optimitzar el sistema de reg, arribant a tota la superfície del jardí.

Després de realitzar la col·locació i distribució del sistema de reg automàtic i els difusors, vam allisar i compactar el terra per donar-li consistència.

Amb el terra preparat, ens vam disposar a col·locar de les tepes de gespa. Es va requerir de camions grua per transportar i descarregar les tepes. La composició de la gespa que s’ha fet servir prové d’una barreja de llavors de clima mediterrani.

plantació gespa amb tepes

sistema de reg automàtic i gespa amb tepes

Finalitzada la plantació de la gespa es va programar el reg dos cops al dia durant un període de 10 dies. Amb això es va aconseguir que les arrels comencessin a créixer i així s’adaptessin al terreny. Passat els 10 dies de reg més intens, es va començar a fer servir un reg normal.

Per últim, al passadís del jardí hi ha una zona de graves decoratives; en aquesta zona s’han aportat més graves per fer-la lluir més.

jardineria instal·lació gespa amb tepes