L’estiu ja està aquí, i potser fa temps que somies amb gaudir d’un jardí amb piscina. O bé, estàs pensant en un projecte per transformar el teu espai exterior, però no saps per on començar. La piscina en el jardí, la gran protagonista estival, i en especial d’aquest estiu 2021.

Una de les tendències que vam heretar del confinament va ser la necessitat de passar més temps a l’aire lliure. Això s’ha traduït també en una creixent demanda de l’anhelat jardí amb piscina. Podem trobar piscines de totes mides, tipus, formes, materials i preus. La veritat és que les piscines es poden adaptar a diferents espais i butxaques. Aquí et deixarem algunes consideracions que has de tenir en compte abans de fer el gran salt.

Primer de tot, et recomanem posar-li serietat a l’assumpte i fer una llista de pros i contres. Identificar els avantatges i inconvenients és important per evitar sorpreses, és part indispensable de la planificació.

 

Avantatges de tenir un jardín amb piscina

Un refugi convertit en el teu oasi personal. Un espai propi on tu poses les regles i els horaris, sense haver de compartir-lo amb estranys, evitant també la presència de bacteris o fongs aliens que podem trobar en balnearis o piscines públiques.

La pandèmia causada per la Covid-19 ens obliga a limitar les nostres sortides també aquest any, per tant, ens trobem amb un altre estiu ‘diferent’.

És una bona inversió per als que els interessa elevar el valor de la seva propietat, fins i tot si tens un jardí petit.

‘The place to be’ si tens nens a casa: diversió garantida. Ells mai es cansen de la piscina, poden passar les tardes senceres de l’estiu en remull. A més, és un gran punt de reunió, no només per a festes infantils, sinó per a qualsevol esdeveniment que vulguis celebrar a casa.

Millora de l’estat físic i mental. Si t’agrada estar en forma, podràs treure partit a la teva piscina per practicar natació (coneixes les de natació contra corrent o endlesspools?), O realitzar qualsevol exercici aeròbic dins l’aigua.

Una piscina no ha de competir amb el teu jardí, tot el contrari, pot harmonitzar amb les àrees verdes i donar un toc d’elegància a l’espai en el seu conjunt. En aquest punt, et recomanem que pensis en el que l’envolta. Per exemple, pots assessorar-te sobre com decorar la vora d’una piscina, les possibilitats són infinites!

Ara bé, si no vols complicar-te la vida, ni tampoc destinar un gran pressupost al projecte, pots escollir una piscina prefabricada. Hi ha infinitat de models, materials, mides i preus, però el major avantatge és que a més d’estalviar-te diners, també evitaràs haver de passar per permisos d’obra i instal·lació. Fins i tot hi ha algunes que les pots deixar muntades tot l’any. No obstant això, un terreny anivellat i ben compactat serà indispensable, millor encara si la base és de formigó o ciment.

jardí piscina

Desavantatges

Tot es tradueix en costos. No ens enganyem, el nostre oasi somiat és un projecte que implica una bona inversió, sobretot si estem pensant en la tradicional piscina de formigó. Aquestes requereixen d’un procés de construcció molt més llarg i complex, però també són les més duradores.

La vegetació d’un jardí amb piscina no s’ha d’interposar. Compte amb els arbres més pròxims, ja que et pots passar el dia traient fulles de l’aigua, o amb plantar espècies arbòries que busquin aigua (com les figueres), les arrels poden ocasionar esquerdes a les parets de la piscina.

Un cop has decidit la mida, el disseny, la forma i el lloc ideal, has de començar a tramitar els permisos de construcció, amb el cost que aquests comporten.

Ara sí. Arriba el moment de fer el desemborsament més gran: el projecte i la construcció, el cost dependrà no només de la mida, sinó també dels materials que escullis (ciment, fibra de vidre, amb revestiment, etc.).

Tampoc podrem deslliurar-nos del manteniment, Aquest exigirà temps i diners durant tota la vida útil de la nostra piscina. Existeixen 3 tipus de manteniment: setmanal, que bàsicament es tradueix en neteja superficial i aspirat; mensual, que implica la utilització de tractaments per controlar nivells i evitar el temut color verdós de l’aigua (PH, nivell de clor, cristal·lització, etc.); i anual, per a una revisió més exhaustiva (esquerdes, fuites, nivell de l’aigua). És probable que per a les dues últimes hagis de contractar experts que facin la feina de forma regular.

Finalment, però no menys important: els nens petits. Si els tens pul·lulant per casa, has de reforçar la seguretat al màxim. Assessora’t per triar una reixa o tanca que s’adapti a les teves necessitats i estil.

 

Estàs a punt per a una bona capbussada?

Com veus, tot projecte que inclou una piscina al jardí té avantatges i desavantatges, simplement hem de ser capaços d’analitzar cada detall abans de fer el gran salt i deixar-nos assessorar per professionals durant tot el procés. No oblidem que es tracta d’un projecte tècnic que requerirà d’un estudi previ i rigorós.

Et recomanem partir d’un pressupost definit i en funció d’aquest, decidir com serà el regne aquàtic que habitarà el teu jardí. Ara sí, a punt per refrescar-te amb una bona capbussada?