La Grama Americana és una sembra substitutiva a la Gespa que té una fulla més ampla amb un color i textura agradable i molt resistent, que és la seva característica més valorada.

Se la coneix també per altres noms com Kikuyo, Kikuyu, Grama gruixuda o Stenotaphrum secundatum, grama catalana, etc.

S’ha convertit en una alternativa molt demandada a la gespa a causa de la seva resistència, a trepitjades i mascotes, mantenint-se sempre en bon estat. El seu ús s’està estenent a la zona del litoral a causa de la seva gran adaptació al clima.

No obstant això, aquesta sembra en els mesos freds de l’any adquireix un color groc, tonalitat similar a la palla, això és a causa que aquesta sembra realitza una latència hivernal; no vegeta en temperatures inferiors als 12ºC.

Manteniment de la Grama Americana en el jardí

Requereix de poca aigua, factor que la fa una interessant opció per l’estalvi que pot generar, a l’estiu és recomanable regar-ho diàriament uns cinc minuts en les hores poc assolellades; a l’hivern es manté amb molt poc reg.

La grandària idònia és de 2 a 5 centímetres d’alçada, es recomana tallar la grama una vegada al mes a l’hivern i una a la setmana a la primavera-estiu, ja que son estacions amb el temps més inestable; durant els mesos de fred el seu creixement es paralitza.

Fertilitzar la grama dues vegades a l’any serà suficient per mantenir el nostre jardí en bon estat. Es recomana que es realitzi la sembra en els mesos calorosos de l’any, primavera i estiu.

Aconseguir un jardí verd amb grama americana tot l’any:

Si desitgem gaudir d’un jardí verd a força de grama americana tot l’any s’haurà de ressembrar amb gespa a la tardor, que és l’època de l’any que la grama comença a esgrogueir.

Aquesta funció s’haurà de realitzar tots els anys a causa de que els mesos calorosos la grama americana envaeix tot l’espai de la gespa plantada.

Si té dubtes de si aquesta pot ser una bona solució per al seu jardí contacti amb nosaltres i li assessorarem sobre la millor opció pel seu espai exterior.