Passejar per algun jardí, fer un pícnic o simplement, passar-hi la tarda per desconnectar és una molt bona opció per gaudir a l’aire lliure. A continuació us parlem d’alguns dels millors jardins de Barcelona.

Parc de la Ciutadella

jardins Parc de la Ciutadella

El Parc de la Ciutadella va ser durant molts anys l’únic parc públic de la Ciutat Comtal. Està situat en la Ciutat Vella i disposa de més de 17 hectàrees. És un dels parcs més agradables per relaxar-se i gaudir de l’aire lliure en família. Ofereix grans àrees enjardinades ideals per passar una tarda assolellada amb nens o fins i tot fer un pícnic a la gespa.

Aquest parc compta amb una gran quantitat d’elements que atreuen a tot aquell que el visita. Entre ells, destaquem la seva cascada, l’edifici del Castell dels Tres Dracs, els seus llacs, un hivernacle i el Zoològic de Barcelona.

Laberint d’Horta

L’original Laberint d’Horta és un jardí de Barcelona que rep moltes visites al dia. Està format per 750 metres de xiprers que recorren els diversos camins que s’entrellacen creant un laberint. Una vegada dins, pots endinsar-te pels seus camins per aconseguir arribar al centre. Al centre, es troba la figura d’Eros, representant mitològic de l’amor. A més, hi ha un gran nombre d’estàtues i escultures que decoren aquests meravellosos camins.

L’entrada a aquest laberint és gratuïta, tant per a nens com per a aturats i jubilats. A més, els dimecres i els diumenges el seu accés és gratuït per a tothom.

És un lloc fantàstic per anar amb família, per relaxar-se en les seves àrees verdes i com a lloc perfecte per desconnectar. Es pot visitar de dilluns a diumenge a partir de les 10 del matí fins al vespre. Visita i gaudeix d’aquest meravellós laberint i perd-te pels seus camins!

Park Güell

Un dels més coneguts parcs de Barcelona és el Park Güell. Va ser dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí va ser inaugurat en 1922. Actualment és un dels principals atractius turístic de la ciutat, destaca pels seus peculiars elements arquitectònics.

Aquest parc està format per formes d’ondades, figures d’animals, formes geomètriques, mosaics amb ceràmiques de colors, etc. La zona més emblemàtica és un banc amb 110 metres de longitud recobert amb petites peces de ceràmica.

Si no has visitat el Park Güell, et recomanem fer-ho.

L’entrada a aquest parc és gratuïta pels menors de 6 anys. Per als nens entre 7 i 12 anys la tarifa és de 5,60 € i pels adults de 8 €.

Joan Maragall

jardins Joan Maragall

Els Jardins de Joan Maragall estan situats a Montjuïc, entre l’Estadi Olímpic i el Palau Nacional. Aquests jardins envolten el Palau d’ Albéniz, l’antiga residència de la família reial durant les seves visites a Barcelona.

Disposa d’una superfície vegetal en la qual es troben diversos estanys i fonts. Compta amb 32 escultures de diferents èpoques i artistes. Els seus elegants camins plens d’arbres, llacs, cascades, fonts, escultures i flors deixen impressionat a qualsevol visitant. És un lloc ideal per passar unes hores tranquil·lament en un lloc acollidor i amb molt d’encant.

Jardí Botànic

El jardí botànic de Barcelona va ser creat l’any 1999. Té un origen peculiar, va ser la restauració d’un antic abocador de residus sòlids al parc de Montjuïc. Destaca la seva gran varietat de col·leccions de plantes mediterrànies. Compta amb 14 hectàrees d’extensió, i es troba una gran diversitat de plantes situades per zones. En aquestes àrees podem trobar plantes típiques de Califòrnia, Sud-àfrica, Austràlia i el Mediterrani.

El preu de l’entrada és de 4,00 € encara que hi ha múltiples descomptes i ofertes adaptats a tots els públics. Es pot visitar de dilluns a diumenge a partir de les 10.00 h.

Jardins de la Universitat

Al centre de la ciutat trobem els Jardins de la Universitat. Aquests idíl·lics jardins amb estil Neo-medievalista de 1871 estan situats dins de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

És un lloc en el qual gaudeixen els nens, estudiants i adults encara que no sigui de gran extensió. Disposa de dos estanys amb peixos i granotes que atrapen l’atenció de la majoria de visitants. Destaca per les seves nombroses àrees verdes i les seves fonts que ho converteixen en un espai perfecte per desconnectar del ritme de la ciutat.

Jardins de la Tamarita

Els Jardins de la Tamarita estan situats en el districte de  Sant Gervasi, concretament en el Passeig de Sant Gervasi. Aquest lloc forma part d’aquest districte des del segle XIX, antigament era propietat d’una família.

Aïllats del soroll de la ciutat, és un lloc ideal per descansar i relaxar-se. Destaquem un preciós arbre centenari que té més de 23 metres d’altura. Dins dels jardins trobem dues àrees diferenciades. En una àrea trobem un jardí clàssic amb boniques fonts i escultures. L’altra àrea està destinada a zona de gaudi familiar comptant amb zona de jocs infantils i gespa.

Palau de Pedralbes

jardins Palau de Pedralbes

És un dels jardins més senyorials de Barcelona. El primer que crida l’atenció és el seu gegantesc llac amb una estàtua d’una dona al centre. Les seves portes d’accés són de ferro forjat causant així una sensació d’exclusivitat. A banda i banda de l’estany, hi ha una gran quantitat de camins que s’entrecreuen per tot el parc.

El palau de Pedralbes disposa de certs elements que criden l’atenció. El que més destaca és una pèrgola realitzada per Antonio Gaudí, envoltada de diverses  enrederares. Una altra obra que destaca és la Font d’Hèrcules. La sortint d’aigua té la forma d’un drac i al capdamunt es troba el bust d’Hèrcules. A més, podem trobar un gran nombre d’escultures de diferents èpoques i estils

Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer

És considerat un dels jardins més bonics de Barcelona. Està situat a la muntanya de Montjuïc, en el terreny de l’antiga Pedrera. Una de les seves principals característiques són les meravelloses vistes de la Ciutat Comtal.